És molt difícil fer una definició de menjador sostenible, tot i així en el grup es va fer aquesta: És el menjador col.lectiu que té una especial atenció per la procedència dels aliments i els mètodes de cuinat, i que es proveeixen d’aliments de proximitat i de baix impacte ambiental, incloent criteris d’ecologia: aliments ecològics, de temporada, propers…

També vam llegir la que es va fer en el Foro para la Soberanía Alimentaria de 2007 en Nyélény, Mali:

“Un comedor escolar sostenible, es un espacio que nos permite conocer los impactos que puede ocasionar nuestra manera de comer, a entender nuestro modelo de producción, distribución y consumo de alimentos, y a ejercer la soberanía alimentaria, entendida “como el derecho de los pueblos a alimentos nutritivos y culturalmente adecuados, accesibles, producidos de forma sostenible y ecológica, y su derecho a decidir su propio sistema alimentario y productivo”

Sempre tenint en compte que el menjador sostenible es recolza en quatre pilars:

Salut, Educació, Medi Ambient i Desenvolupament Rural

Més Info en: Acta Grup de Treball Menjador Sostenible

4. Analisis menu octubre. Menjador Sostenible STaTeresa

NOTICIES

1: Presentación de la guía MENÚS ESCOLARES ECOLÓGICOS PARA UN PLANETA VERDE Fundación Navarro